Monday, February 16, 2009

Berlabuh


Dalam perjalanan yang memeritkan, ini
Seringkali aku harus berlabuh
Mencari dan mengisi kembali
Bekal untuk perjalananku seterusnya

Mencari dan mengisi kembali
Seringkali berakhir dengan kekecewaan
Kerna tipisnya semangat dan keazaman
Tambah, diganggu gugat kebobrokan akhir zaman


Jek S.R.T
(S=Sarapan, R=Roti, T=Telur)

3 comments:

Azmeir said...

skarang ni musim sajak eh?? puisi kambing tak de ke?? ekekekeke..

MazrulHisyam said...

Aku rasa kau perlukan hobi baru lah why bee...
Main kamera tak berapa jadi...
Main video pun tak berapa jalan...
Main golp...kayu kemana, bola langsung tak nampak...
Main pertukangan kayu lagi hancus...
so...

Ape kata kau main sajak pulak...
atau...
kau jadi penulis novel...
atau...
penulis script...

tapi...
penulis script tak pakai kasut kilat-kilat mcm tue...
biasa orang jual insurance pakai kilat mcm tue...
so..kau jual insurance aje lah!
saya mesti pileehhh!

Abeja said...

Perkataan SAJAK ada dua maksud.

1. Seperti apa yang empunya blog taipkan pada posting bertajuk "Berlabuh"

2. Sajak = segak = Mat smart
Cth. ayat, waaaaahhh...Awak nampak teramat lah SAJAK nya bila memakai kasut kilat2 dan dipadankan dengan baju long sleeve gosok berbuju tajam dan dikemas ke dalam seluar. Saya yang tengok nii.. tak tahan.

Harap pahan dengan penjelasan darii saya dari satu perkataan yang sama tetapi mempunyai maksud yang berlainan.

Sekian terima kasih
Apa yang baik tentunya datang dari Allah swt dan yang buruk dan kurang datang dari saya yang hina dan serba kekurangan.
Mohon maaf kalau ada rasa tersinggung, memang tiada niat langsung, kalau ada pon harap maaf ler bang razak yer...