Tuesday, March 24, 2009

Tenang

Credit Aizec kerana ajar cara 'tangkap' gambar ..

Tenang ..
Untuk hidup yang harmoni, kita perlukan ketenangan.
Bila ada ketenangan, fungsi akal akan jadi lebih baik.
Bila akal berfungsi baik, kita sepatutnya dapat memikirkan sesuatu.
Bila kita dapat fikir, keimanan sepatutnya bertambah
Bila iman bertambah, mujahadah melawan nafsu tambah kuat
Bila nafsu dapat dikekang, pertarungan menghampiri kejayaan

Sekian,
Jek melaporkan dari
Pontian, Johor

11 comments:

Reds said...

puitis..

aj3k said...

kenapa ada flare kat tgh2 tu??
tertekan ke?

MazrulHisyam said...

YB...shhot yg mantop!
gi pontian tak ngajak aku yeaaa!
Flare artificial ke?

Abeja said...
This comment has been removed by the author.
Abeja said...

Utk makluman semua...

Jek cakap kat gua, gambar ni dia snap tak tengok view finder pon, tangan kanan korek idung, tekan shutter guna tangan kiri jer...guna f1.8....terer tak kawan2?

Memang otai gilak la lu.....

izzat said...

aku senang untuk tenang

MazrulHisyam said...

Lama tak update bro!
Dengar job berlambak-lambak, tue sebab tak sempat update.

Aku tetap merindukan coretan mu...muahahaha!

Jek said...

Salam bro Mazrul,

Flare articial le tu.. Aku tak update sebab Abeja tak update .. hehe

MazrulHisyam said...

Aku bagi peluang sampai hujung bulan nih, kalu tak update aku nak complaint ngan blospot, sebab menghabihkan boreh aje. Kalu brani tulis aje lah. Gambar tak de tak pe! Ade brani!

Jek said...

Sabar Abang Mazrul..

Beras masih banyak lagi.. macamana nak update bang, lumut yang saya kena cuci di kolam tu, banyak sangat.. letih ...

Lagi satu, internet di tempat saya selalu sangat terganggu. Boleh kah abang bantu betulkan :-)

Kareem Mohammed said...

ini betul tenang ni..sebulan tak update